Linser

-Kosmetiske linser 
”Kosmetiske/fargede linser” er linser som kun endrer øyets farge og/eller utseende. Linser uten styrke korrigerer ikke synsfeil, men brukes av personer uten synsfeil som kun ønsker å forandre utseendet til øyet.
Fargede linser finnes også med styrke, for korreksjon av oversynthet og nærsynthet. Per i dag lages det ikke fargede linser for korreksjon av brytningsfeil og alderslangsynthet. 

-Finn en farge som passer deg 
Akkurat hvor mye forandring linsen gjør, kommer an på øyefarge og om du har lyse eller mørke øyer. Lys kan også påvirke fargen; sterkt sollys gir annerledes farge i forhold til fargen øyene får i et mørkt rom. Man kan si omtrent hvordan resultatet skal bli, men fargeresultatet er individuelt.

FreshLook Colorblends
Retter seg først og fremst til deg med brune øyer, men noen linsefarger fungerer også på andre øyefarger. Linsen består av tre ulike farger som er melerte for å gi et naturlig resultat. Linsene har en mørk irisring for å markere øyet. Samspiller naturlig med egen øyefarge. 

FreshLook Colors
Retter seg fremst til deg med brune øyer, men kan også fungere på andre mørke øyefarger. Colors-linser består av en farge. Linsene er ikke melerte og har ikke markert irisring.

Expressions Colors
Passer alle øyefarger og dekker din naturlige øyefarge og gir en sterk fargeforandring. 


Makelooks Circle lenses
Linser som forstørrer øynene dine. Finnes både med og uten fargeeffekt. Linsene vil ikke dekke øyefargen din helt, generelt mindre enn vanlige fargede linser. Alle fargede sirkellinser passer til mørke, brune øyer. Du som ikke har brune eller mørke øyer, bør velge farger som er i samme tone som øyefargen din. Linsene Black star og Black shade fungerer for alle, og de gir kun en forstørrende effekt.


For flere tips om hvilken linsefarge du skal velge, får du under vår Linseguide


-Inn- og utmerkning 
Noen linser er leverandørsmerket i små bokstaver på linsen (WJ, FL eller CV). Linsene er merket som en kvalitetsgaranti. Det gjør at hvilken som helst optiker til enhver tid kan se hva slags linser du bruker uten å ha den orginale emballasjen. FL er bare synlig når linsene er i linsebeholderen og er usynlig når du har på deg linsene.

-Synsfeil 
Oversynthet
Oversynthet kalles også Hyperopi og innebærer at man ser bedre på lenger avstander og pleier derfor også bli kalt langsynthet. Oversynthet oppstår fordi øyet kan beskrive som ”klemt” eller for ”kort”. Det lys som da kommer inn i øyet brytes og ender opp på et punkt bak øyets netthinne. Gjennom å endre brytningen av lyset ved hjelp av briller eller linser kan man tilpasse slik at lyser ender opp på riktig sted i øyene og deretter gjenopprette det skarpe synet. Briller for oversynte kaller optikeren ”glass med plusstyrke”.

Nærsynthet
Nærsynthet er også kjent som Myopi og innebærer at du ser dårlig på lange avstander og bedre litt nærmere. For nærsynte kan øyet beskrives som ”utdratt” eller ”langt”. Lyset som passerer gjennom øyet får sitt brytningspunkt foran netthinnen. Det er vanlig at Myopi blir oppdaget i tenårene og fortsetter å utvikle seg i de fleste tilfeller til voksen alder. Omtrent 10-20 % av befolkningen er nærsynte. Optikere kaller briller for nærsynte for ”glass med minusstyrke”.

Astigmatisme
Astigmatisme er en avbildingsfeil og innebærer at øyets linse har en unormal krumning. Dette innebærer at øyet har ulik bytningskraft i ulike retninger, slik at det blir vanskelig å se detaljer. Ved hjelp av briller med glass som består to styrker kan man samle bildet og lyset i et punkt slik at man ser bedre. Astigmatisme er ofte kombinert med enten oversynthet eller nærsynthet, og det er en ganske vanlig synsfeil.

Alderslangsynthet
Alderslangsynthet blir også kalt Presbyopi og er svært vanlig blant eldre mennesker. Det anslås at ca 40 % av den svenske befolkningen lider av alderslangsynthet. Alderslangsynthet begynner å merkes i 40-50-års-alderen gjennom at det blir vanskeligere å se nærme. Det blir spesielt vanskelig å lese liten tekst. Dette skyldes at linsen i øyet stivner og den får problemer med å tilpasse seg ulike avstander. Man blir rammet av alderslangsynthet uavhengig av andre synsfeil som for eksempel nærsynthet og oversynthet. Dette fører til at den som er oversynt ofte trenger sterkere briller for å kunne lese mens den som lider av nærsynthet heller har behov for svakere briller til lesing.

-Linseparametre 
Når du kjøper linser til synskorreksjon, må du angi linseparametre. Du finner ditt linsemerke og dine parametre på resept eller linsepakken.

Styrke(PWR, SPH) Styrken forteller hvor stor feil er i pluss- eller minusverdi.

Basekurve (BC) Basekurve beskriver basekurven linsens krumming.

Diameter (DIA) Diameteren er lengden på en strak linje (over linsens midtpunkt) mellom ytterkantene på linsene. 

Sylinder (CYL) Sylinderen beskriver hvor sterk din brytningsfeil er.

Aksel (AX) Akselverdien angir vinkelen på din brytningsfeil.

Tilegg (ADD) Tileggen beskriver forskjellen i styrke mellom de ulike kontaktpunktene i multifokale eller bifokale linser.

-Linsevæske 
Linsevæske er nødvendig for å skylle, vaske og oppbevare linsene dine i. Du kan bruke hvilken linsevæske som helst, bare den er laget for myke linser. Når du begynner å bruke en linsevæske for et par linser, så er det viktig at du ikke bytter til en annen type linsevæske for samme par linser. Du kan bytte linsevæske-type når du begynner på bruke et par nye linser.

-Aldersgrense 
Det finnes ingen laveste aldersgrense for å bruke linser, men personer under 18 år må ha forelder eller verges tillatelse før de bestiller hos oss.Synstest og resept
-Synstest 
Vi anbefaler at du sjekker dine øyer hos en optiker minst en gang i året. En synstest eller – undersøkelse innebærer at man finner ut hvor godt øyet ser, med og uten korrigerte glass, langt ifra og nærme. Optikeren kan samtidig se hvilken størrelse du trenger, for maksimal komfort. Man kan i tilegg kontrollere øyehelsen; syremangel, gnagsår, irriterte øyelokk eller overdrevne røde øyer. Siden øyet er i stadig forandring er det viktig å sjekke at du bruker den linsetypen som er best tilpasset dine øyer. 

-Linseresept 
For å bestille linser med styrke kreves Socialstyrelsens krav om en gyldig resept som ikke kan være eldre enn 12 måneder. Når du som kunde krysser i ruten ”Ja, jeg godtar vilkårene” i forbindelse med kjøpet, bekrefter du samtidig at du har en gyldig resept i samsvar med bestillingen din.Levering
-Leveringsmåte 
Våre utsendelser blir sendt av A-post for rask levering. De fleste bestillinger sendes ut uten kollinummer på utsendingen for eventuell sporing. Ved bestilling mot postoppkrav skapes det et kollinummer automatisk. Hvis du ønsker ekstra sikkerhet kan du velge Rekommandert,vår kundeservice kan da lokalisere utsendelsen og fortelle hvor den er. Dessuten sørger Posten for at det er riktig mottaker som henter det fordi han/hun er nødt til å legitimere seg og kvittere ut sin forsendelse. 

-Leveringstid 
Normal leveringstid er på 3-5 arbeidsdager etter bestilling. For lenger leveringstid, informerer vi deg via e-post.

-Leveringsadresse 
Ved betaling med kortbetaling og Paypal kan varene leveres til valgfri adresse. Ved faktura betaling kan bestillingen kun leveres til adresse registrert i folkeregistrert. Husk å skriv for eksempel ”c/o Svensson” hvis ditt navn ikke står på døra/postkassen. 

-Frakt 
Fraktkostnadene er 49kr, uansett vekt eller antall elementer.